הינך נמצא כאן

חטיבת יזמות וחדשנות

מרעיון למיזם

חטיבת היזמות והחדשנות פתחה את השנה עם סדנת יזמות ייחודית בטבע

חטיבת היזמות והחדשנות במכללה האקדמית ספיר, בראשות ד"ר דן קאופמן, פועלת במכללה זו שנתה השנייה, תחת המרכז ליזמות וחדשנות ע"ש בן-לולו. בחטיבה לוקחים חלק סטודנטים נבחרים מהמחלקות לתארים ראשונים בכלכלה יישומית וניהול, תקשורת, עבודה סוציאלית, מדעי המחשב, לוגיסטיקה ושיווק טכנולוגי.

במהלך חמישה ימים מרוכזים, שהו הסטודנטים והמרצים בנס הרים, שבהרי ירושלים, שם עברו סדנא חוויתית אינטנסיבית בשם: מרעיון למיזם. מטרת הסדנא הייתה לצאת משגרת הלימודים, להתמקד בחשיבה יצירתית ולפתח רעיונות חדשניים.

במהלך הימים, לצד סדנאות על חשיבה יצירתית ופיתוח רעיונות, נפגשו הסטודנטים עם אנשי מפתח בתעשייה ועם יזמים מוכשרים בתחומם.

בין האורחים היו השף ישראל אהרוני, אשר שיתף בסיפורו מעורר ההשראה כיזם בתחום המזון ובדרך החתחתים אותה עבר בדרכו להפיק את תכניות הבישול "דרך המשי" ו"המסע המופלא" עם גידי גוב. היזם דב מורן, ממציא הדיסק און קי, סיפר על מסעו המפרך בדרך להמצאה ששינתה את עולם המחשבים ותיאר את המכשולים והכישלונות בדרך אל ההצלחה המסחררת. לדבריו, יזם טוב, הוא יזם בר מזל, כשלדעתו מזלו הטוב הוא יכולתו לעבוד קשה ולא לוותר. עוד נפגשו עם הסטודנטים מריה ג'ריף, שסיפרה על אתגרי השלטון המקומי.

הסדנא הייתה גדושה בפעילויות, הרצאות ולמידה שנמשכה אל תוך הלילה. במהלכה התבשרו הסטודנטים על קבלת מענק מאשכול הנגב המערבי לטובת יזמויות עתידיות.

בימים אלה עובדים בחטיבת היזמות והחדשנות על סדנת המשך שתתקיים בחודש פברואר. יש למה לצפות!

מפגש עם דב מורןמפגש עם ישראל אהרוני

 

CAPTCHA
כהוכחה שמדבור במילוי אנושי של הטופס, ענה על השאלה המתמטית הפשוטה.
1 + 7 =
JobSapir - אתר התעסוקה לבוגרים וסטודנטים