ספר חדש לד"ר אשרית כספי ברוך, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בספיר.

שוק העבודה משתנה בקצב מהיר והתחזיות הפחות אופטימיות מצביעות על כך שכ-40% מהמשרות יוחלפו על ידי רובוטים. אובדן הביטחון התעסוקתי, מתן אחריות ואוטונומיה, הסתגלות למציאות משתנה, מקצועות שנכחדו מהעולם וכאלה שטרם הומצאו - הקריירה בעידן המודרני מעולם לא הייתה מלהיבה וחסרת ודאות בעת ובעונה אחת. מחד גיסא היא דינמית, מורכבת ומאתגרת, ומאידך גיסא העובדים נאלצים להתמודד עם לחצים מסוג חדש המצריכים ניהול קריירה באופן פעיל ויזום. שינויים אלו הופכים את הדיון בנושא הקריירה למהותי ודחוף.

ספר זה עוסק, לראשונה בעברית, בקריירה במאה ה-21 המאופיינת בשלושה צירים מרכזיים: ציר הזמן – קריירה בעבר, בהווה ובעתיד; ציר הקריירה – בחירת קריירה אל מול ניהול ופיתוח קריירה; וציר ההתייחסות – קריירה מנקודת מבט ארגונית לעומת קריירה מנקודת מבט אישית. הספר עוסק בין השאר בשינויים הדרמטיים שעבר שוק העבודה: מעבודה שמטרתה בעיקר איסוף אוכל בתנאים פשוטים ללא שום טכנולוגיה, לעבודה בסביבה חדשנית ומתקדמת שבה בני אדם גם מפיקים משמעות ומממשים את עצמם. כמו כן, העידן המודרני מאופיין בשונות במבנה הגילים; גיוון זה יוצר הבדלים בין דוריים באישיות, בערכים ובעמדות המשתקפים בעבודה ובקריירה.

ספרה של אשרית כספי ברוך סוקר את הנושא באופן אינטגרטיבי המחבר בין תיאוריות של בחירת קריירה, ניהול קריירה ופיתוח קריירה, לבין גישות מודרניות המותאמות לעולם העבודה בעידן הנוכחי, אשר כוללות תחזיות לעולם העבודה העתידי.

ד"ר אשרית כספי ברוך היא מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בספיר; מלמדת קורסים בניהול משאבי אנוש, התנהגות ארגונית, פסיכולוגיה ארגונית וסמינרים בנושא קריירה ומגדר; בעלת ניסיון רב בפסיכולוגיה תעסוקתית בתחום של מיון עובדים בארגונים. כספי בעלת תואר שלישי מבית הספר לניהול באוניברסיטת בן גוריון. עבודת הדוקטורט שלה עסקה בבחירת קריירה בניהול. בעלת תואר מוסמך בפסיכולוגיה קלינית, ותואר ראשון במדעי ההתנהגות. 

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

האם מקדונלד'ס עלולה לסגור את סניפיה בארץ בגלל המלחמה? "ההחלטה של מקדונלד'ס העולמית לרכוש את המסעדות שלה מהזכיין הישראלי עמרי פדן אינה תמרון אסטרטגי בודד. על סמך החלטותיה בעבר, יש סיכוי סביר שהשלב הבא יהיה סגירת סניפי החברה בארץ." מאמר חדש לד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי ולנועה ברנע לוי, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. למאמר המלא במעריב עסקים
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.