חדשות

חדש על המדף, משהו להאמין בו
משהו להאמין בו: תיאולוגיה חילונית "משהו להאמין בו" הוא ספר עיון מקורי, העוסק במושג סתירתי לכאורה: "תיאולוגיה חילונית". הוא מבקש לפתוח פתח לתיאולוגיה בתוך העמדה החילונית ומתעקש על נחיצותה של חילוניות לתיאולוגיה יהודית בת זמננו. מהי חילוניות? האם היא עמדה אמונית? באיזה אלוהים יכול ואף צריך, היהודי החילוני להאמין? שאלות כאלו מערערות על הבחנות מקובלות בחברה הישראלית בין חילוניות, דתיות, אתאיזם ואמונה. הספר משיב עליהן בעזרת עיון מדרשי במקורות יהודים קדומים, ובעזרת הגותם של פילוסופים מודרניים גדולים: עמנואל לוינס, מרטין בובר, הנס יונס ואחרים.
סטודנטיות וסטודנטים במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, הלומדים בקורס הבינלאומי "מדיניות של הכלה והדרה", בהובלת ד"ר מולי בנטמן, יצאו ללמידה משותפת, פנים אל פנים, עם עמיתיהם לקורס מהמחלקה ללימודי תרבות מאוניברסיטת ברמן, גרמניה. לאחרונה התקיים חלקו הגרמני של הקורס המשותף, לאחר למידה משותפת בישראל במרץ 23, והמשך לימודים מקוון במהלך השנה. עקב המצב, היציאה לגרמניה, באיחור של חודשיים מהמתוכנן, הייתה מוטלת בספק. לבסוף, למרות החששות משני הצדדים, היא יצאה לפועל בהצלחה רבה. במהלך שבוע הלימודים בגרמניה, הכירה הקבוצה את המבנה החברתי של גרמניה והיחס כלפי אוכלוסיות שונות ומגוונות בחברה זו.
אמש, התקיים ערב מרגש וסוחף במסגרתו הציגו 14 סטודנטים וסטודנטיות, ממחזור א' של התוכנית המיוחדת ליוצרים במחלקה לתרבות - יצירה והפקה בספיר, את פרויקטי הגמר שלהם בבית הנסן בירושלים. הקהל הנלהב, שכלל משפחה, חברים, אנשי אקדמיה ותעשיית התרבות, נהנה מערב גדוש ביצירתיות, חדשנות ותעוזה.
מכון וייצמן למדע
השבוע (יום א') יצאו עמיתי ולדמן לסיור במכון וויצמן למדע. עמיתי ולדמן הם 25 סטודנטיות וסטודנטים מצטיינים, דור ראשון להשכלה אקדמית מהפריפריה, משמונה מחלקות: תקשורת, תרבות - יצירה והפקה, משפטים, עבודה סוציאלית, שיווק טכנולוגי, מנהל ומדיניות ציבורית וניהול המשאב האנושי.
לירוי בר נתן
מחר (ג') תפתח תערוכה קבוצתית חדשה של בית הספר לאמנות. התערוכה נוצרה במסגרת קורס אוצרות שנה ג' בהנחיית לאה אביר. התערוכה מתארחת בגלריה בניין הסנאט, אוניברסיטת בן גוריון, בנין 71, קומה 1- עד ל-30.4. שעות פתיחה: ימים א'-ה' 8:30-19:00, יום ו' 8:30-12:30 הכניסה חופשית אמניות.ים: אמי ספרד, לירוי בר נתן, חן כהן, שי איגנץ, הדס רוסו אוצרות: טלי ריאבוי, מרים אלכמלאת, אפרת גל-נור, ורה פבלוב, נירית קינן כהן בתערוכה "מקצבים אנושיים" מוצגות עבודות, המתייחסות לגוף האדם כאל תבנית.
אירועי מדרום לאמנות רב תחומית שכונת מישור הגפן באופקים, מיסודה של המחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובשיתוף עם עיריית אופקים - יוצאים לדרך. פסטיבל מדרום לאמנות רב תחומית הפועל באופקים זו השנה ה-14, יתקיים במתכונת מיוחדת נוכח המשימה המורכבת והרגישה של תהליך ההנצחה העירוני של אירועי ה-7 באוקטובר בעיר.
השבוע (ד') התקיים שיח פתוח עם לישי לביא, מנהלת המרכז הקדם האקדמי. לישי היא בת זוגו ואם בנותיו של עמרי מידן, החטוף בעזה כבר 161 יום. באומץ ובפתיחות שיתפה לישי את סגל המכללה על רגעי האימה של המשפחה בנחל עוז בבוקר ה-7 באוקטובר, מתחילת מתקפת הטילים, דרך חטיפתם של עמרי מירן וצחי עידן, ועד החילוץ מהקיבוץ. רגעים בלתי נתפסים. לישי סיפרה על החיים כ"משפחת חטוף", על המאמצים לשחרור החטופים ולהגברת המודעות לצד התמודדותה כאמא לשתי פעוטות קטנות. לאחר מכן ענתה לישי לשאלות. תודה ללישי על השיתוף, והעלאת המודעות לחטופים ולאגף משאבי אנוש ושכר על היוזמה. בתקווה לשחרור מהיר של כל החטופות והחטופים.

כתבות נוספות

  • חדש על המדף - משהו להאמין בו

    • הסגל שלנו - חדש על המדף
  • יוצאים מהזום

    • תואר ראשון במנהל ומדיניות ציבורית
  • אדמה חיה

    • תואר ראשון בתרבות - יצירה והפקה
  • עמיתי ולדמן

  • מקצבים אנושיים

  • אירועי מדרום לאמנות

    • תואר ראשון בתרבות - יצירה והפקה
  • שיח פתוח עם לישי לביא