ספר חדש בעריכת ד"ר מנחם טופל, מרצה בכיר במחלקה לניהול המשאב האנושי וד"ר אורנה שמר

להתמודדות עם השונות בקהילה פנים רבות, גלויות וחבויות, מדוברות ומושתקות, לעיתים בתחכום רב. ספר זה מבקש לראשונה לבחון באמצעות מחקרים על קבוצות זהות שונות בקהילה הקיבוצית את חוויית היחיד ביחד הקיבוצי מנקודת מבט של הכלה והדרה. נראה כי ככל שגוברת המציאות של שונות בקהילה הקיבוצית, כך נחלשים מנגנוני ההדרה, שהיו טבועים בה. עם זאת, היחלשות המרקם הקהילתי והמעטפת הממסדית מאתגרים את ההכלה החברתית.

ספר זה נכתב בעבור האנשים שעומדים במושא הפרקים, אך לא פחות מזה בעבור כל אלה שחיים באותה קהילה, אשר יחד מהווים את השלם הקהילתי. מאמרי הספר מיועדים גם לכלל האנשים שחיי קהילה מעניינים אותם וחשובים להם. המסע בין פרקי הספר מזמין את הקוראים בו לחשבון נפש קהילתי באשר לפרקטיקות ההכלה וההדרה המופיעות בו, בין שזו הכלה במלוא הדרתה במובן של תפארת, ובין שזו הכלה במלוא הדרתה בכפל המשמעות. ומופעי ההדרה מבדלים, מחרישים ופוגעים באנשים.

ד"ר מנחם טופל

ד"ר מנחם טופל הוא חבר קיבוץ מפלסים, מרצה בכיר במכללה האקדמית ספיר, מרכז את המחקר החברתי במכון יד טבנקין וחבר הנהלת הארגון הבין-לאומי לחקר קהילות שיתופיות.

ארנה שמר היא חברת סגל בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באוניברסיטה העברית, חברת הנהלת המחקר ביד טבנקין וחברת הנהלת הארגון הבין-לאומי לחקר קהילות שיתופיות. בת למייסדי קיבוץ נחשון וחברת קיבוץ צרעה.

More News

ד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי, לימד לאחרונה בבית ספר למנהל עסקים ב Pforzheim University of Applied Sciences בגרמניה קורס בנושא ״עסקים בינלאומיים״. בקורס השתתפו עשרה סטודנטים מגרמניה, סקוטלנד ודרום אמריקה, והוא התנהל במהלך הסמסטר באופן היברידי - חלקו באופן מקוון וחלקו פנים מול פנים עם הסטודנטים ב-Pforzheim. וילי משתף בחוויה שריגשה אותו במיוחד: "באחד המפגשים הפיזיים דיברתי עם הסטודנטים על השפעת התרבות של האסטרטגיה השיווקית בזירה הגלובלית. הראיתי להם פרסומות ישראליות וגרמניות לצורך השוואה.
למחזר ישי
לרגל יום הזיכרון עלה לסלקום TV VOD הסרט "למחזר ישי" של הסטודנט עילי שיין. עילי חוזר אל חומרי ארכיון של דודו, סגן ישי שכטר ז"ל, אשר נפל בקרב בלבנון ביום כ"ג בסיוון תשנ"ו (10.6.1996). כל המשפחות המאושרות דומות, אבל לכל משפחה שכולה יש את הדרך שלה להתמודד עם האבל. משפחת שכטר בחרה להתמודד איתו בדרך הומוריסטית שבוחנת את התהליך שעוברת כל משפחה שאיבדה את היקר לה מכל.